FYXD Fysiotherapie bij enkelblessures en voetklachten​

FYXD Fysiotherapie bij enkelblessures en voetklachten

Enkel of voetklachten? Bij FYXD Fysiotherapie helpen we je op weg naar pijnvrij bewegen.

Of je nu een enthousiaste sporter bent die wordt tegengehouden door blessures of iemand die voor het werk veel op de been is, bij FYXD Fysiotherapie begrijpen we de impact die enkel- en voetklachten kunnen hebben op jouw welzijn en levenskwaliteit. Onze fysiotherapeuten staan klaar om je te helpen bij het verlichten van pijn. Dit doen ze door het verbeteren van mobiliteit en het herstellen van kracht, zodat je weer vol vertrouwen kunt bewegen. Ontdek hoe onze gerichte benadering van fysiotherapie bij enkelblessures jou kan helpen. Zet nu de eerste stap in de goede richting door een afspraak te maken bij Glenn, onze enkel- en voetspecialist. Bovendien ben je met onze samenwerking met het landelijk Sportmedisch Netwerk verzekerd van hoogwaardige zorg en deskundig advies.

FYXD Fysio Utrecht – Specialist in verschillende enkelblessures en voetproblemen zoals gescheurde enkelbanden, achillespees klachten, enkelinstabiliteit en Fasciitis plantaris.

Bij FYXD Fysio Utrecht streven we naar gericht herstel, met speciale aandacht voor een breed scala aan enkel- en voetproblemen. Of je nu worstelt met gescheurde enkelbanden, achillespeesproblemen, enkelinstabiliteit of fasciitis plantaris, wij staan klaar om je te begeleiden op weg naar herstel.

Gescheurde enkelbanden

Gescheurde enkelbanden zijn een veelvoorkomende enkelblessure die optreedt wanneer je je enkel verzwikt (inversietrauma). Dit gebeurt vaak als gevolg van een plotselinge beweging, zoals een misstap, een onoplettend moment of door te gaan staan op een voet of bal. De ernst van de blessure kan variëren, van milde verstuikingen tot volledige scheuren van de ligamenten of zelfs het bot.

Wanneer de enkelbanden scheuren, is er vaak onmiddellijk pijn en zwelling rondom het enkelgewricht. De enkel kan ook blauw worden door bloeduitstortingen en het kan moeilijk zijn om erop te staan of te lopen. Het is belangrijk om een gescheurde enkelband serieus te nemen en onmiddellijk de juiste stappen te nemen om het letsel te behandelen. Fysiotherapie bij deze enkelblessure kan voorkomen dat je chronische klachten ontwikkeld. Ben jij door je enkel gegaan en ben je bang dat je enkelbanden zijn gescheurd? Blijf er niet te lang mee wachten en laat het beoordelen door onze specialist Glenn door 24/7 online zelf een afspraak in te plannen.

Achillespees problemen

Achillespeesproblemen omvatten een breed scala aan aandoeningen die verband houden met de achillespees. Deze problemen kunnen variëren van lichte irritatie tot chronische pijnklachten tijdens wandelen of sporten. We zien vaak dat Achillespeesproblemen worden veroorzaakt door overmatige belasting tijdens het wandelen of hardlopen. Hierbij kan verkeerde techniek en slecht schoeisel een belangrijke rol in spelen. In eerste instantie is het doel van de fysiotherapie om in kaart te brengen wat de oorzaak is van de klachten, om vervolgens samen een plan op te stellen.
Daarnaast zien we in de praktijk vaak mensen die weken tot maanden met een sluimerende klacht rondlopen, totdat de klacht ondraaglijk wordt. Rust kan vaak alleen niet voldoende herstel bieden. Een zorgvuldige opvolging van het behandelplan, gecombineerd met een geleidelijke terugkeer naar activiteit, kan helpen om een volledig herstel te bevorderen en de patiënt weer met vertrouwen en comfort in beweging te krijgen.

Enkelinstabiliteit

Enkelinstabiliteit is een aandoening waarbij het enkelgewricht te los of zwak aanvoelt, wat kan leiden tot terugkerende verstuikingen of ‘zwikken’ van de enkel. Deze aandoening kan het gevolg zijn van eerdere enkelverstuikingen die niet volledig zijn genezen, waardoor de banden die de enkel ondersteunen verzwakt zijn geraakt. Daarnaast kan aangeboren hypermobiliteit ook deel uitmaken van de oorzaak van het probleem.

Mensen met (chronische) enkelinstabiliteit ervaren vaak een gevoel van onzekerheid bij het lopen, rennen of het uitvoeren van activiteiten waarbij ze op hun enkels moeten vertrouwen. Ze kunnen ook last hebben van zwelling, pijn en stijfheid rondom het enkelgewricht. Het doel van fysiotherapie bij (chronische) enkelinstabiliteit is om de stabiliteit, kracht en functionaliteit van de enkel te verbeteren. Hierdoor kan jij weer met vertrouwen bewegen en wordt herhaling van enkelblessures voorkomen. Bij FYXD kunnen we daarnaast ook advies geven over het gebruik van een enkelbrace tijdens belastende activiteiten om de enkel te ondersteunen.

Fasciitis plantaris

Fasciitis plantaris is een aandoening die wordt gekenmerkt door pijn en ontsteking van de peesplaat onder de voet. De meest voorkomende symptomen van fasciitis plantaris zijn pijn aan de onderkant van de hiel, vooral bij de eerste stappen na rust, zoals ’s ochtends bij het opstaan uit bed of na langdurig zitten. Fasciitis plantaris wordt vaak geassocieerd met risicofactoren zoals overgewicht, langdurig staan of lopen, platvoeten of een hoge boog van de voet, strakke kuitspieren, verkeerd schoeisel, of een plotselinge toename van fysieke activiteit.

De behandeling van fasciitis plantaris richt zich meestal op het verminderen van pijn en ontsteking, het verbeteren van de flexibiliteit en kracht van de voet en het voorkomen van verdere blessures. Een fysiotherapeut kan gerichte oefeningen voorschrijven om de spieren rond de voet en enkel te versterken, mobilisatietechnieken gebruiken om de flexibiliteit te verbeteren, en advies geven over het aanpassen van activiteiten en schoeisel om verdere belasting van de fascia te voorkomen. In ernstige of hardnekkige gevallen kan aanvullende behandeling nodig zijn, zoals corticosteroïde-injecties.

Fasciitis plantaris verwijst naar de ontsteking van de plantaire fascia, terwijl hielspoor verwijst naar een botachtige uitloper aan de onderkant van het hak. Ze kunnen beide pijn veroorzaken aan de onderkant van de hiel, maar de oorzaken en behandelingen kunnen verschillen. Het is belangrijk om een professional te raadplegen voor een juiste diagnose en een gericht behandelplan.

Afspraak maken voor Fysiotherapie voor voet- en enkelblessures bij FYXD Fysiotherapie Utrecht?

Heb je last van een acuut traumamoment of loop je al lange tijd met pijn, FYXD Utrecht is er voor jou om je te helpen naar een klachtenvrij bestaan. Maak eenvoudig 24/7 online een fysiotherapie afspraak bij Glenn van den Bergh.

Onze sportfysiotherapeuten zijn aangesloten bij het landelijk Sportmedisch Netwerk  www.sportmedischnetwerk.nl. Door deze verbinding hebben we toegang tot een uitgebreid netwerk van experts en specialisten op het gebied van sportgeneeskunde. Dit stelt ons in staat om te profiteren van gedeelde kennis, nieuwe behandelingsmethoden en best practices die zijn ontwikkeld door vooraanstaande professionals binnen de sportgeneeskunde.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden