FYXD Sportmassage

FYXD Sportmassage

FYXD helpt met een sportmassage jou optimaal voor te bereiden of te laten herstellen.

sportmassage

Heb je last van spierpijn, stijfheid of blessures na intensieve lichamelijke activiteit? Vaak kunnen deze klachten het sporten of je dagelijks leven belemmeren. 

Sportmassage kan een effectieve oplossing bieden voor een breed scala aan klachten. Of je nu worstelt met overbelasting, stijfheid na een intensieve training of een vermoeid gevoel? Een massage kan helpen bij het verlichten van pijn, het bevorderen van herstel en het verbeteren van de algehele flexibiliteit en prestaties.

Bij FYXD in Utrecht hebben we een deskundige sportmasseur om je te helpen deze klachten te overwinnen. Wij staan klaar om je te begeleiden naar een optimaal herstel en prestatievermogen. Maak daarom via 030-2074278 (ook whatsapp) of onderstaand contactformulier een afspraak voor een sportmassage.

sportmassage

Wat is een sportmassage? Ontdek de kracht van optimaal herstellen bij FYXD Fysio in Utrecht, Rijnvliet - Leidsche Rijn

Een sportmassage is een gespecialiseerde vorm van massage die gericht is op het verbeteren van de prestaties van sporters. Bij FYXD Fysio begrijpen we de unieke behoeften van sporters en bieden we deskundige sportverzorging om hen te helpen hun doelen te bereiken. Maar wat maakt een sportmassage anders dan een ontspanningsmassage? 

Hoewel sportmassage en ontspanningsmassage beide gericht zijn op het verbeteren van het welzijn van het lichaam, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze vormen van massage. Terwijl een ontspanningsmassage voornamelijk gericht is op het ontspannen van de geest en het verminderen van algemene spanning in het lichaam, is een sport gerichte massage bedoeld voor het behandelen van specifieke klachten en het verbeteren van de fysieke prestaties. Dit wordt geregeld toegepast bij (top)sporters en mensen die actief zijn. 

In tegestelling tot een ontspanningsmassage kan de druk die wordt uitgeoefend op de spieren vaak intenser zijn. Ook ligt de focus meer op het behandelen van dieper gelegen spieren en weefsels. Daarnaast worden bij sportmassage vaak specifieke technieken gebruikt om blessures te behandelen en de algehele prestaties te verbeteren.

Is sportmassage goed voor je? Verschillende voordelen op een rij.

Sportmassage biedt een hoop voordelen voor zowel professionele atleten als recreatieve sporters. Door het gericht masseren van spieren en weefsels, kan het helpen bij het verbeteren van prestaties, het bevorderen van herstel en het voorkomen van blessures

Prestatieverbetering en een betere flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen is de verbeterde spierflexibiliteit en prestaties die sportmassage kan bieden. Door gespannen spieren te masseren en daarmee de bloedcirculatie te verbeteren, kunnen sporters hun bewegingsbereik vergroten en hun prestaties tijdens trainingen en wedstrijden optimaliseren. Daarnaast kan sportmassage effectief zijn bij het verlichten van spierpijn en stijfheid na een zware inspanning. Door afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen toe te voeren naar vermoeide spieren, kan sportmassage het herstelproces versnellen en sporters helpen sneller weer op de been te zijn.

Blessurepreventie

Op het gebied van massage is een hoop wetenschappelijk onderzoek gedaan. Naast een stuk prestatieverbetering is ook te concluderen dat massage ook verschillende effecten kan hebben op het gebied van blessurepreventie. Door regelmatige massages kunnen eventuele spierknopen of spanningen worden gevonden en behandeld, waardoor het risico op blessures wordt verminderd en sporters langer op hun topniveau kunnen presteren. Daarnaast voelen sporters zich ook beter voorbereid op de sportprestatie wanneer ze zijn gemasseerd.

Al met al kan sportmassage een waardevolle aanvulling zijn op het trainingsregime van sporters, hen helpen hun prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen, terwijl het ook bijdraagt aan hun algehele welzijn en gezondheid.

Wanneer moet ik een sportmassage nemen? Verschillende momenten om je te laten masseren bij FYXD in Utrecht.

Ten eerste kan je één of enkele dagen na een training of wedstrijd je laten masseren. Na een zware sportactiviteit is het doel van de massage om het gevoel van spierpijn te verminderen en het herstel te bevorderen. 

Sta je op het punt om een belangrijke sportieve activiteit uit te voeren. Je kan als onderdeel van de warming-up de massage gebruiken om een gespannen regio beter op te warmen dan alleen oefeningen. Het is belangrijk om te vermelden dat een sportmassage een aanvulling is op een warming-up routine, maar zeker geen vervanging van een warming-up. 

Voor (top)sporters kan het zinvol zijn om tussen sportactiviteiten door zich te laten masseren. Dit zou een zinvol moment zijn als er meerdere keren op een dag een zware sportprestatie geleverd moet worden. 

Misschien wel het meest bekende moment om een massage te nemen is na de sportprestatie. Een welbekend fenomeen binnen bijvoorbeeld de wielersport, waarbij de sporters tijdens de Tour de France gemasseerd worden en daarbij worden klaargestoomd voor wat hen nog te wachten staat. Een sportmassage hoeft niet altijd direct dezelfde dag na de inspanning worden gegeven, dit kan ook nog zeker tot enkele dagen daarna. 

Sportmassage nodig tijdens de Nijmeegse vierdaagse?
Tijdens de 4daagse zijn wij ook in de avond beschikbaar voor sportmassage in Utrecht Rijnvliet.

Als extra service zullen wij tijdens de Nijmeegse Vierdaagse beschikbaar zijn om de lopers te ondersteunen met sportmassages.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden