FYXD fysiotherapie Long COVID revalidatie in Utrecht

FYXD fysiotherapie Long COVID revalidatie in Utrecht

Fysiotherapie bij Long COVID:
Beoordeling en persoonlijke begeleiding

Fysiotherapie bij Long COVID: Beoordeling en Persoonlijke Begeleiding

Een ervaren fysiotherapeut zal door middel van onderzoek jouw fysieke uitdagingen bij Long COVID identificeren om de passende behandelopties te bepalen. Of je nu worstelt met verminderde spierkracht, beperkte inspanningscapaciteit, ademhalingsproblemen of de geleidelijke hervatting van dagelijkse activiteiten: onze fysiotherapeuten bieden gerichte ondersteuning. Long COVID therapie kan worden gestart direct na het doormaken van een COVID besmetting, maar ook na enkele maanden of zelfs na meer dan een jaar.

Bovendien richt fysiotherapie zich niet alleen op fysieke klachten, maar ook op ontspanning en het overwinnen van bewegingsangst. Het belangrijkste is dat rigoureus trainen niet altijd de beste oplossing is, vooral omdat veel patiënten daar negatief op kunnen reageren. Samen kijken we wat er op dit moment binnen jouw herstel past. Bespreek met je fysiotherapeut wanneer het juiste moment is om met revalideren te beginnen, zodat je een doelgericht hersteltraject kunt starten.

covid

Stap voor Stap Herstellen: Long COVID Trajecten bij FYXD Fysiotherapie Utrecht

Onze fysiotherapeuten beschikken over uitgebreide kennis en begrijpen dat Long COVID gepaard kan gaan met diverse klachten. Na een intake zal worden bepaald welke benadering het meest geschikt is voor jouw situatie en de mogelijke vervolgstappen. Indien nodig kunnen ze adviseren om andere zorgprofessionals in te schakelen zoals een psycholoog, diëtist, ergotherapeut of logopedist. Ook bestaat de mogelijkheid dat we je doorverwijzen naar de huisarts voor verder onderzoek als we hiervoor redenen zien.

Stap 1 Dagelijkse activiteiten

In de aanvangsfase van de behandeling ligt de focus op dagelijkse activiteiten, ook wel aangeduid als ADL (Activiteiten in het Dagelijks Leven). Hierbij worden essentiële handelingen behandeld, zoals opstaan uit bed of het opnieuw leren van (trap)lopen indien aan de orde.

Stap 2 Energieverdeling

Een juiste verdeling van energie is cruciaal, vooral in de initiële fase. Bij ernstige verzwakking is het essentieel om geen onnodige druk uit te oefenen. De fysiotherapeut begeleidt je in het bepalen van de frequentie, duur en intensiteit van inspanningen, waarbij het principe ‘meer is niet altijd beter’ wordt gehanteerd.

Stap 3 Heropbouw kracht- en spiermassa

Zodra je er klaar voor bent, wordt de focus verlegd naar intensievere training om kracht en spiermassa terug te winnen. We bouwen samen op basis van jouw doelstellingen aan een fitte en vitale toekomst.

Start jouw herstel: Maak nu een afspraak voor persoonlijke Long COVID begeleiding bij FYXD fysiotherapie Utrecht!

Maak eenvoudig 24/7 online een afspraak middels onze `afspraak maken´-knop. Als u de voorkeur geeft aan persoonlijk contact met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt, kunt u telefonisch of op Whatsapp bereiken op 030-2074278 of een e-mail sturen via onderstaand contactformulier.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden