Manuele therapie bij FYXD in Utrecht

Wat is manuele therapie en hoe werkt het? FYXD legt het voor je uit.

Bij manuele therapie draait alles om het optimaliseren van de gewrichtsbewegingen in je lichaam. Het is gefocust op het verbeteren van de functionaliteit van gewrichten, wat bijdraagt aan een goede houding en soepel bewegingen. Onze ervaren manueel therapeut van FYXD Utrecht maakt gebruik van diverse specifieke technieken, waaronder de in de volksmond vaak benoemde “krakende” methode die directe resultaten kan opleveren. Samen gaan we op zoek naar belemmering in je beweging en kijken we hoe we deze belemmering kunnen opheffen. Het “kraken” is hierbij vaak voorkomend, maar zeker niet bepalend voor het succes van de behandeling.

Uiteraard is deze behandelmethode altijd deel van een breder behandelplan waarin ook oefentherapie, bewegingsadvies en andere technieken aan bod zullen komen. De diepgaande specialistische kennis van de manueel therapeut draagt bij aan nauwkeurigere diagnoses en verrijkt de behandeling.

Wanneer kan een manueel therapeut jou helpen?

Heb je last van aanhoudende pijn, beperkte bewegingsvrijheid, hinderlijke houdingsklachten of terugkomende blessures? Dan is het wellicht tijd om contact op te nemen met een manueel therapeut. Deze effectieve vorm van therapie richt zich op het verbeteren van gewrichtsbewegingen, met als doel het verlichten van pijn en het herstellen van soepele bewegingen.

  • Aanhoudende Pijn – Als je last hebt van aanhoudende pijn in gewrichten, rug, nek of elders, kan manuele therapie verlichting bieden door de oorzaak van de pijn aan te pakken.
  • Beperkte Bewegingsvrijheid – Ervaar je moeilijkheden bij het uitvoeren van alledaagse activiteiten zoals bij het bukken, tillen of simpel gezegd uit bed komen? Een manueel therapeut kan helpen bij het herstellen van de normale bewegingsmogelijkheden en jou helpen richting een vitalere toekomst.
  • Houdingsklachten – Geen optimale houding door bijvoorbeeld veel zitten bij een kantoorbaan kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen. Manuele therapie kan niet alleen de pijn verlichten, maar ook bijdragen aan het verbeteren van je houding.
  • Terugkomende blessures – Herhaaldelijke blessures kunnen duiden op onderliggende problemen in de gewrichten. MT’er kan deze problemen aanpakken en het risico op herhaling verminderen.

Het unieke verschil tussen manuele therapie en reguliere fysiotherapie

Benieuwd naar het verschil tussen een manueel therapeut en een fysiotherapeut ? Het begrijpen van de unieke eigenschappen van manuele therapie kunnen je helpen om de meest geschikte behandeling voor jouw specifieke behoeften te kiezen:

Het effect van manuele therapie is direct merkbaar: Vaak leidt een manipulatie tot directe verlichting. Door gerichte interventies kan pijn verminderen en de mobiliteit snel herstellen.

Manuele therapie focust op gewrichtsaanpak: Er wordt gefocust op specifieke gewrichtsbehandelingen, waarbij technieken zoals een manipulatie en een mobilisatie worden toegepast om de gewrichtsbewegingen te verbeteren.

Manueel therapeuten hebben een master specialisatie binnen de fysiotherapie: Naast de opleiding fysiotherapie hebben manueel therapeuten zich gespecialiseerd in een additionele driejarige opleiding. Hierdoor hebben ze extra kennis wat kan zorgen voor meer diepgang in de behandeling en verbeterde diagnoses.

Manuele therapie kan je helpen bij:

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden