Leefstijl en vitaliteit

Leefstijl advies bij FYXD

Wij staan voor een pijnvrij en gezond leven en dat heeft als basis een lichaam nodig dat gezond is en soepel beweegt. Als dat niet het geval is, kunnen we samen van jou de oorzaken onderzoeken en behandelen. Onze werkwijze en adviezen zijn gebaseerd op het Physis model. Riekje Bruins zal je gaan begeleiden naar een vitaler leven. 

Physis staat voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam en is onderverdeeld in 6 domeinen: beweging, voeding, mindset,  immuunsysteem, slaap en ademhaling.

Om je klachten snel en permanent te bestrijden is het van belang dat jouw lichaam in staat is zichzelf te repareren en gezond te blijven. Om die reden is ons leefstijladvies ook gericht op het in balans brengen van je Physis.

Middels een vragenlijst gaan we alle domeinen samen analyseren om tot een praktisch advies te komen. Er zullen afhankelijk  van de klachten 2 tot 5 sessies nodig zijn om te komen tot een goed resultaat. 

Over beweging

Beweging is voor iedereen belangrijk om gezond te blijven, toch bewegen mensen te weinig met als gevolg dat het lichaam gaat protesteren. Kracht, stabiliteit, mobiliteit, coordinatie en het uithoudingsvermogen nemen af waardoor de belastbaarheid van het lichaam afneemt en het risico op klachten en blessures toeneemt. 

Onze physis specialist werkt samen met onze personal trainers om je met een gebalanceerd oefenprogramma te begeleiden naar een gezondere en actievere levenstijl.

Daarmee wordt de belastbaarheid van je lichaam zodat je een pijnvrij , gezond en sterk lichaam krijgt. 

Beweging

Over slaap

Slaap is belangrijk om het lichaam in staat te stellen te herstellen van de prikkels van  overdag. De slaapkwaliteit draagt bij aan de mate van het herstel van stress, voeding, beweging, enz. 

’s Nachts maken we onze groeistoffen en bouwstoffen aan zodat we de dag weer met een uitgerust lichaam en met een  volle rugzak aan energie beginnen. De mindset wordt hierbij positief beïnvloed, en daardoor sta je meer open voor nieuwe prikkels en uitdagingen.

Tijdens de slaap vindt er detox van de lever plaats, worden groeistoffen aangemaakt. De slaapkwaliteit wordt bepaald door  o.a. de duur, de intensiteit en het volgen van het circadiaanritme.

Over ademhaling

Ademhaling is belangrijk in het verhelpen van nek-schouder- en rugklachten.  In rust hebben we een buikademhaling ,waarbij het middenrif de motor is van dit systeem. Het heeft een sterke verbinding met de rug en bekkenspieren. Indien we verkeerd ademhalen maken we gebruik van andere systemen en spieren wat hoofdpijn, nekklachten en schouderklachten kan veroorzaken. Maar ook zware benen, bekken problematiek en rugpijn. 

Het is bekend veel mensen niet de juiste ademhalingstechieken gebruiken en daardoor een oppervlakkige ademhaling hebben en vooral via de borst ademen. Dit kan veroorzaakt worden door stress, slecht slapen, ongezonde voeding en nog vele andere oorzaken. 

De physis specialist leert u de juiste ademhalingstechniek aan waardoor bovenstaande klachten zullen afnemen.

 

ademhaling

Over immuunsysteem

Verminderde functie van het immuunsysteem is een van de oorzaken voor chronische klachten of chronische pijn. Belangrijk is het om je immuunsysteem te versterken om deze klachten te kunnen bestrijden. 

Het immuunsysteem ligt voor een groot deel in je darmen en heeft de taak  het herkennen en onschadelijk maken van stoffen die niet in het lichaam thuis horen. 

Stress kan hierbij een rol spelen. Stress op je lichaam zorgt voor verkramping van je bloedvaten. Hierdoor neemt de bloedsomloop af met als gevog dat je darmen te maken krijgen met een licht zuurstoftekort en hierdoor niet goed kunnen functioneren. De opname van voedingstoffen door de darmwand wordt minderen de bacterien die je darmflora vormen minder goed kunnen functioneren. Het gevolg is dat je immuunsyteeem niet goed in staat is om de afvalstoffen en giftige stoffen uit te scheiden, waardoor chronisch (pijn)klachten kunnen ontstaan. 

 

Over mindset

In de huidige tijd ervaren we steeds meer prikkels en drukte in ons leven. Stress, spanning en burnout klachten nemen hierdoor toe. Voor ons zijn het bekende oorzaken voor het ontstaan van chronische (pijn)klachten. Door inzicht te geven in het terugbrengen van balans hierin krijgt u weer controle over uw lichaam en geest, zodat het ontspant en de klachten verdwijnen.

We leren uw de positieve mindset aan en tijd voor uzelf te maken. 

mindset
Over voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in gezond en pijnvrij leven. Wat je eet en hoe vaak je eet heeft een impact op je gezondheid. Met de juiste voeding kunnen klachten in de toekomst sneller bestreden worden.

Gezonde voeding zorgt voor:

  • soepele en sterke spieren (geen ochtendstijheid meer!)
  • voorkoming van ontstekingen in pezen, spieren, gewrichten en organen
  • sterke botten en soepele gewrichten
  • een positieve invloed op je stemming, geluk en ontspanning
  • betere weerstand tegen stress en tegenslagen
  • verbeterde focus en concentratie
  • een betere hersenfunctie en balans in de hormoonhuishouding
  • betere sportprestatie
  • beter geheugen hersenfunctie
  • verminderde kans op chronische ziektes zoals reuma, diabetus en astma

 

Op het gebied van voeding is het belangrijk een goede verhouding eiwitten, vetten en gezonde koolhydraten binnen te krijgen om de darmen goed te laten functioneren. Hierbij geeft overmatige consumptie van ongezonde koolhydraten, gluten, suiker en lactose een negatieve invloed op de werking van het het immuunsysteem ( de darmen) .

Andere diensten

Over onze praktijk

We heten je van harte welkom in onze splinternieuwe praktijk in de prachtige stad Utrecht. We zijn ontzettend trots op onze nieuwe locatie in de wijk Rijnvliet en willen graag laten zien wat we te bieden hebben. Kom gerust eens binnen wandelen en vrijblijvend kennis maken met ons team. We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren over de verschillende mogelijkheden die we bieden. Of je nu op zoek bent naar preventieve zorg, behandelingen voor specifieke klachten of gewoon een controleafspraak wilt maken, bij ons ben je aan het juiste adres.

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden