FYXD Sportspecifieke prestatietraining

FYXD Sportspecifieke prestatietraining

Sterker, sneller of beter worder? FYXD Personal Training Utrecht helpt jou beter te presteren.

Bij FYXD Personal Training Utrecht streven we ernaar om jou te laten accelereren in jouw sport- en fitnessdoelen met onze op maat gemaakte sport specifieke prestatie personal training. Of je nu je sportprestaties wilt verbeteren, specifieke doelen wilt bereiken of gewoon je algehele fitheid naar een hoger niveau wilt tillen, onze ervaren personal trainer staat klaar om je te begeleiden naar je topprestatie. 

Sportspecifieke prestatietraining

Op maat gemaakte prestatiebevorderende training.

Onze op maat gemaakte aanpak begint met een grondige evaluatie van jouw huidige fitnessniveau, doelen en eventuele specifieke behoeften. Met deze informatie ontwerpen we een gepersonaliseerd trainingsprogramma dat is afgestemd op jouw individuele capaciteiten en ambities. Wij snappen dat jij naast personal training ook andere trainingen zult doen op het sportveld, de zaal of bijvoorbeeld op de golfbaan. Wij zullen hiermee rekening houden in jouw programma en de belasting en intensiteit van de trainingen bewaken, zeker ook wanneer er belangrijke wedstrijden op de planning staan.

Hoe kan personal training mijn sportprestaties verbeteren?

Iedere sport is anders, dus de behoefte voor personal training om de prestaties te vorderen zal bij iedere sport anders zijn. Samen met de personal trainer zul je in een intake kijken naar de belasting van je sport, jouw doel of behoefte en zullen we bespreken hoe we daar samen naartoe werken. Wat algemeen een overkoepelende drijver van prestatie binnen diverse sporten is, is de sterkte van de romp, ook wel core genoemd. Op hetzelfde moment wordt juist romp versterking vaak over het hoofd gezien in de wekelijkse trainingen. Werken aan rompstabiliteit zal daarom sowieso een belangrijk onderdeel zijn van de personal training sessies gericht op jouw sport.

De 5 redenen om met een personal trainer aan core-stability te werken als je jouw sportprestatie wilt verbeteren:

1. Stabiliteit en balans

Een sterke romp bevordert stabiliteit en balans, wat essentieel is voor vrijwel elke sport. Een sterke core helpt daarnaast bij het handhaven van een goede lichaamshouding, verbetert de stabiliteit tijdens bewegingen en vermindert het risico op blessures door disbalans in het lichaam. 

2. Krachtoverdracht

Je romp fungeert als een schakel tussen de bovenste en onderste ledematen. Een sterke core zorgt voor een efficiënte overdracht van kracht van de benen naar de armen en andersom. Deze overdracht is vooral belangrijk in sporten waar explosieve bewegingen en krachtontwikkeling nodig zijn. Denk hierbij aan hockey of volleybal. Daarnaast heeft het ook voordelen voor krachtonderdelen tijdens fitness zoals een squat of bench-press. 

3. Betere techniek

Krachtige rug- en buikspieren stelt sporters in staat om technisch correcte bewegingen uit te voeren. Een betere core zorgt voor een soepele beweging die nodig kan zijn bij het nemen van een vrije trap met voetbal of het opslaan tijdens tennis. De verbeterde techniek verbetert niet alleen de sportprestaties, maar verkleint ook het risico op blessures door het verminderen van compenserende bewegingen.

4. Vermindering van Vermoeidheid

Een goed ontwikkelde romp helpt bij het handhaven van een stabiele lichaamshouding gedurende langere perioden, waardoor vermoeidheid wordt verminderd. Dit is vooral van belang bij duursporten waarin een efficiënte biomechanica cruciaal is. Dit zien we vooral terug bij het hardlopen en het wielrennen, maar ook zeker bij sporten zoals het schaatsen. 

5. Bescherming van de rug

Niemand zit te wachten op blessures, waardoor het stukje blessure-preventie iets is om niet te vergeten. Een goede core-stability biedt ondersteuning aan de wervelkolom en vermindert de belasting op de rug. Dit kan rugklachten verminderen en sporters helpen om op lange termijn gezond te blijven. 

Maak nu een afspraak bij FYXD personal training en kijk hoe wij jouw prestaties naar een nieuw niveau kunnen tillen:

Bij FYXD geloven we in de kracht van persoonlijke begeleiding. Onze trainers zijn jouw motivators, coaches en bronnen van expertise en we zijn vastbesloten om je te helpen de beste versie van jezelf te worden. Ontdek de voordelen van prestatie bevorderende personal training op maat en til jouw sportprestaties naar nieuwe hoogtes. Neem vandaag nog contact met ons op voor een proeftraining.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden