FYXD Fysiotherapie bij heup- en liesklachten

FYXD Fysiotherapie bij heup- en liesklachten

Last van heupklachten of liespijn? FYXD Fysiotherapie in Rijnvliet biedt oplossingen voor jouw klachten.

Heupklachten, variërend van ongemak tot scherpe pijnscheuten, vormen voor sommige mensen een belemmering in het dagelijks leven. Om van heuppijn of liespijn af te komen is het belangrijk om te oorzaak te achterhalen voordat er begonnen kan worden met de behandeling. Bij FYXD Fysio gaan we samen opzoek hoe we jou weer zonder heupklachten kunnen laten bewegen.

Ons team van therapeuten staat klaar om een uitgebreid bewegingsonderzoek uit te voeren, waarbij we opzoek gaan naar de bron van de klachten. Met een gepersonaliseerd behandelplan streven we ernaar om jou weer vrij van heupklachten te laten bewegen, zodat je kunt genieten van een leven zonder belemmeringen

Fysiotherapie heup

Wat is de oorzaak van heupklachten of liespijn?

De impact van heupklachten en liespijn kan sterk variëren afhankelijk van de individuele situatie en de onderliggende oorzaak. Bij FYXD Fysio in Utrecht zijn we gedreven om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen. Heuppijn kan variëren in oorzaken, waaronder een slijmbeursontsteking, slijtage van het heupgewricht en ontstekingen van pezen. Deze heupklachten kunnen allemaal verergerd worden door specifieke activiteiten, zoals intensief sporten of door veroudering. Activiteiten met herhaalde bewegingen zoals hardlopen of wielrennen, kunnen bijdragen aan overbelasting van de spieren of pezen. Liespijn zien we vaak bij balsporters door overmatig kappen en draaien.

FYXD Fysiotherapie Utrecht – Deskundig in herstel bij een slijmbeursontsteking, heupartrose, liesblessures en heupimpingment.

Onze heupspecialist staat klaar om te helpen bij verschillende heup- en liesgerelateerde klachten. Enkele van de meest voorkomende klachten rondom de heup zijn:

Een slijmbeursontsteking in de heup

Een slijmbeurs dient als kussen tussen spieren, botten en gewrichten. Ontsteking in de heupslijmbeurs kan leiden tot pijn bij het liggen op de heup die uitstraalt naar het bovenbeen. In het geval van een slijmbeursontsteking aan de heup kan fysiotherapie een essentiële rol spelen in het herstelproces. Het is van belang om niet te lang met de klachten door te blijven lopen maar spoedig met fysiotherapie te beginnen om verdere complicaties te voorkomen. Tijdens de revalidatie zullen we ons richten op verschillende aspecten van herstel. Dit omvat het opnieuw aanleren van een correct looppatroon en het afstemmen van belastende activiteiten. Door samen te werken streven we ernaar om je zo snel en volledig mogelijk te laten herstellen, zodat je weer kunt genieten van een actief en pijnvrij leven.

Heupartrose:

Kraakbeen tussen de kop van het bovenbeen en het bekken zorgt voor soepele bewegingen van het heupgewricht Bij heupslijtage, ook wel bekend als heupartrose, zorgen ontstekingsprocessen in dit kraakbeen voor ochtendstijfheid, beperkte mobiliteit, heup- of liespijn en uitstralende pijn naar het bovenbeen. Fysiotherapie kan door middel van adviezen, mobiliserende technieken en oefentherapie er voor zorgen dat de pijnklachten minder worden een en een mogelijke operatie kan worden uitgesteld. We zullen ook advies geven over het belang van een gezonde levensstijl, inclusief het behouden van een gezond gewicht en het vermijden van activiteiten die de heup extra belasten.

Wanneer er toch een heupoperatie heeft plaatsgevonden is er meer te lezen over de revalidatie op onze pagina Fysiotherapie na een operatie.

Liesblessures

Bij een plotselinge liesblessure ervaart men vaak een scherpe pijnscheut hoog in de lies, die uitstraalt naar de binnenste spieren van het bovenbeen. Deze blessure treedt meestal op bij sporten waarbij snelle bewegingen worden gemaakt zoals hockey, tennis, voetbal, volleybal of rugby. Als je doorgaat met sporten of een acute liesblessure niet correct wordt behandeld kan de blessure chronisch worden. Met fysiotherapie kunnen deze klachten in de meeste gevallen goed verholpen worden en kan voorkomen worden dat het een sluimerende klacht wordt. Bij FYXD Fysio zullen we je helpen met het herstel en er voor zorgen dat je snel weer op het sportveld kan staan.

Heupimpingement (FAI):

Heupimpingement, ook bekend als femoroacetabulair impingement (FAI), ontstaat door abnormale botgroei rond het heupgewricht, wat wrijving veroorzaakt en pijn en beperkingen in de beweging geeft. Dit kan resulteren in ontsteking van het omliggende weefsel en kraakbeenbeschadiging. Daarnaast kan het leiden tot vroegtijdige slijtage van het heupgewricht, wat bekend staat als artrose. Het diagnosticeren van heupimpingement kan een combinatie vereisen van lichamelijk onderzoek of beeldvormende onderzoeken zoals röntgenfoto’s of MRI-scans. De behandeling kan variëren van rust en fysiotherapie tot medicatie en in ernstige gevallen chirurgische ingrepen zoals heupartroscopie.

Hoe kom ik af van pijn in de heup of lies? Behandeling en tips.

Heup- en liespijn kunnen je dagelijkse activiteiten belemmeren, maar bij FYXD Fysiotherapie bieden we effectieve behandelingen en handige tips. Na het achterhalen van de oorzaak stellen we een op maat gemaakt behandelplan op. In de meeste gevallen zal de behandeling bestaan uit gerichte oefeningen. Afhankelijk van de aard van de klacht zullen deze oefeningen het doel hebben de mobiliteit, stabiliteit en/of het krachtuithoudingsvermogen te verbeteren. Daarnaast adviseren we over het belasten van de heup en je levensstijl. Door activiteiten die pijn verergeren aan te passen, kun je zelf ook bijdragen aan het herstel. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijke ondersteuning bij het verlichten van je heup- en liesklachten.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden