FYXD Sportfysiotherapie

FYXD Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie nodig? Bij FYXD Fysiotherapie helpen we je op weg naar pijnvrij bewegen.

Sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie die zich richt op preventie, voorlichting en behandeling van sport gerelateerde blessures. De sportfysiotherapeut behandelt niet alleen mensen die na een blessure of ziekte weer willen sporten of werken, maar begeleidt ook ervaren sporters die op hoog niveau actief zijn. Redenen om naar de sportfysiotherapeut te gaan zijn:

Aanhoudende pijn tijdens het sporten

Als je last hebt van pijn tijdens of na het sporten dan kan een sportfysiotherapeut samen met jou kijken waar de oorzaak van het probleem ligt en deze verhelpen.

Revalideren na een operatie

Helaas ervaren sporters soms een ernstige blessure die een operatie vereist. Vaak volgt een langdurig hersteltraject gericht op het terugkeren naar het gewenste sportniveau. Adequate begeleiding en motivatie zijn hierbij essentieel om uiteindelijk weer wedstrijdfit te worden. Een sportfysiotherapeut kan samen met jou werken aan het bereiken van je optimale fitheid en terugkeer naar sportieve prestaties. Neem ook eens een kijkje op Fysiotherapie na een operatie

Verbeteren van je mobiliteit

Merk je dat een verminderde mobiliteit het sporten belemmert? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een toegenomen bewegelijkheid de sportprestaties verbeterd. Kijk samen met de sportfysio welke oefeningen jou kunnen helpen om optimaal te presteren.

Prestatieverbetering

Een sportfysiotherapeut is breed opgeleid op het gebied van training en coaching. Door middel van een bewegingsanalyse kan hij samen met jou kijken op welk vlak er ruimte voor winst ligt. Door onder begeleiding te werken naar een sportief doel kan je het beste uit jezelf halen en is geen enkele prestatie onmogelijk.

Begeleiding en training van atleten richting een sportprestatie

Sportfysiotherapeuten kunnen betrokken zijn bij de begeleiding en training van atleten naar aanloop van een toernooi of kwalificatie om zo fit mogelijk aan de start te staan.

FYXD Sportfysiotherapie, de specialist in sport gerelateerde schouderblessures, rug- en knieklachten, en revalidatie na een gescheurde voorste kruisband (VKB).

FYXD Sportfysiotherapie, de specialist in sport gerelateerde schouderblessures, rug- en knieklachten, en revalidatie na een gescheurde voorste kruisband (VKB).

Sportfysiotherapie kan worden ingeschakeld bij allerlei soorten blessures of klachten gerelateerd aan sport. Onze specialisten hebben zich extra verdiept in de volgende klachten:

Schouderblessures

Een van de meest voorkomende klachten die wij zien bij sporters zijn schouderblessures. Dit komt vaak voor bij bijvoorbeeld tennissers, zwemmers en volleyballers. Therapeut Riekje is aangesloten bij het Schoudernetwerk en is de uitgelezen specialist om jou te helpen met al je schouderklachten.

Rugklachten

Rugklachten worden vaak gedreven door disbalans tussen spiergroepen, onjuiste techniek van bewegingen of beperkte mobiliteit in de gewrichten. We zien deze klachten het vaakst binnen krachtsporten zoals fitness, Crossfit of Olympic Weightlifting. Samen met jou, kijkt therapeut Glenn waar de pijn aan je rug vandaan komt en hoe we deze samen kunnen verhelpen. Zodat jij voor je het weet weer je sterkste zelf bent.

Knieklachten

Zeker binnen balsporten zien wij een verhoogde kans op blessures aan de knie en enkel. Een gescheurde kruisband (VKB) komt bijvoorbeeld vaak voor bij voetballers, hockeyers of rugbyers door snelle manoeuvres op het veld. Therapeut Glenn weet als fanatieke ex-topsporter hoe belangrijk het voor jou is om zo snel mogelijk weer fanatiek aan de slag te kunnen en helpt jou richting een duurzaam herstel.

Wat is uniek aan sportfysiotherapie VS reguliere fysiotherapie?

Wat is uniek aan sportfysiotherapie VS reguliere fysiotherapie?

Een sportfysiotherapeut kan gerichter kijken naar het bewegen:

Een sportfysiotherapeut heeft kennis van de biomechanica van het lichaam tijdens sportactiviteiten en begrijpt de specifieke eisen die verschillende sporten aan het lichaam stellen.

Sportfysiotherapie focust naast herstel ook op prestatie:

Sportfysiotherapie legt de focus op een optimale sportprestatie. De sportfysiotherapeut weet hoe belangrijk het is om mee te doen aan een wedstrijd, maar houdt ten alle tijden de veiligheid in acht.

Sportfysiotherapeuten hebben een specialisatie binnen de fysiotherapie:

Naast de opleiding fysiotherapie hebben sportfysio’s zich gespecialiseerd door middel van aanvullende opleidingen. Hierdoor hebben ze gerichte expertise op het gebied van het begeleiden van sporters.

Afspraak maken voor sportfysiotherapie bij FYXD Fysiotherapie Utrecht Rijnvliet?

Of je nu een atleet bent die snel weer op het veld wil staan of iemand die weer zonder pijn wil kunnen bewegen, bij FYXD Utrecht streven we ernaar om samen met jou de weg naar een volledig herstel te bewandelen. Maak eenvoudig 24/7 online een sportfysiotherapie afspraak

FYXD Sportfysiotherapie kan je onder andere helpen bij de volgende blessures:

Staat jouw blessure er niet tussen? Geen zorgen! Neem contact op met onze gespecialiseerde therapeuten voor ondersteuning bij diverse andere sportblessures.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden