FYXD Fysiotherapie aan huis

FYXD Fysiotherapie aan huis: Persoonlijke zorg en herstel in je eigen woonomgeving.

fractuur

Ervaar je lichamelijke klachten die er voor zorgen dat je tijdelijk niet de deur uit kan? Met Fysiotherapie aan huis kan je de eerste fase van je revalidatie gemakkelijk en veilig thuis doorlopen. Het uitstellen van een afspraak is niet bevorderlijk voor je herstel. Daarom bieden wij de mogelijkheid om de behandeling bij jou thuis te laten plaatsvinden. Voor Fysiotherapie aan huis heb je altijd een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

fractuur

Fysiotherapie aan huis in Rijnvliet, Leidsche Rijn en De Meern bij onder andere een schouderoperatie, gewrichtsprothese of een VKB-reconstructie.

Ontvang gerichte fysiotherapeutische zorg aan huis in Rijnvliet, Leidsche Rijn of De Meern.  Onze therapeuten bieden individueel afgestemde behandelingen om uw mobiliteit te verbeteren, pijn te verlichten en uw herstel te bevorderen. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op voor deskundige zorg op maat.

Hoe werkt fysiotherapie aan huis bij FYXD Fysiotherapie?

Sta je op het punt om binnenkort geopereerd te worden of ben je onlangs geopereerd?  Met een verwijzing van een huisarts of specialist kan het zijn dat je recht hebt op fysiotherapie aan huis. Door een operatie kan je minder mobiel zijn in je dagelijks leven. Mocht je gebruik van fysiotherapie aan huis willen maken dan kan je telefonisch dit met ons bespreken. Het kan fijn zijn om voorafgaand van de operatie al eens telefonisch contact te hebben gehad of zelfs al een keer langs zijn gekomen om te helpen en de juiste verwachting te scheppen. Ben je aanvullend verzekerd dan gaat de declaratie naar de zorgverzekeraar, heb je geen aanvullende verzekering of ben je door het aantal behandelingen heen, geldt een ander tarief dan voor fysiotherapie bij FYXD. Een overzicht van onze tarieven is hier te vinden.

Wacht niet langer met het starten van je revalidatie. Start vandaag nog met fysiotherapie aan huis en herstel in je vertrouwde omgeving.

Te laat beginnen van je revalidatie kan verschillende gevolgen hebben op de uitkomst van je revalidatie. Enkele gevolgen kunnen zijn:

Verminderde spierkracht en flexibiliteit:

Het niet tijdig starten van fysiotherapie na een operatie kan aanzienlijke negatieve effecten hebben op spierkracht en flexibiliteit. Een van de meest voorkomende gevolgen is spieratrofie, oftewel het verlies van spiermassa. Wanneer spieren niet regelmatig worden gebruikt verzwakken ze. Dit proces kan snel na een operatie beginnen, al na de eerste dagen van je revalidatie. Naast spieratrofie kan het uitstellen van fysiotherapie ook leiden tot een verlies van flexibiliteit. Gewrichten en spieren die niet regelmatig door hun volledige bewegingsbereik worden bewogen, kunnen stijf en strak worden.

Verhoogd risico op complicaties: 

Na een operatie is de vorming van littekenweefsel een normaal onderdeel van het genezingsproces. Echter, zonder de juiste mobilisatie en therapie, kan dit littekenweefsel overmatig en ongeorganiseerd groeien, wat leidt tot verklevingen. Verklevingen kunnen de mobiliteit ernstig beperken en pijn veroorzaken.

Bewegingsangst:

Na een operatie kan bewegingsangst het herstel belemmeren door de vrees om pijn of letsel te verergeren. Fysiotherapie helpt bij het overwinnen van deze angst door veilige en effectieve oefeningen aan te leren, wat vertrouwen opbouwt in je vermogen om te bewegen. Dit bevordert vollediger herstel, waardoor je dagelijkse activiteiten sneller kunt hervatten.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden