FYXD Fysiotherapie bij hooikoorts

FYXD Fysiotherapie bij hooikoorts

Tapen bij hooikoorts? Bij FYXD Fysio in Utrecht dezelfde dag nog getapet.

heupklachten

Hooikoorts is een veelvoorkomende allergische aandoening die wordt veroorzaakt door pollen in de lucht tijdens de lente en zomer. Deze allergenen kunnen diverse klachten veroorzaken, waarbij symptomen variëren van niezen, tranende en jeukende ogen tot vermoeidheid en kriebelhoest. Sommige individuen ervaren ook astmaklachten zoals benauwdheid, piepen of hoesten, naast een jeukende neus en een koortsig gevoel. Tapen kan naast hooikoortsmedicatie helpen om de symptomen te verminderen. 

heupklachten

Medical tape kan de oplossing zijn voor hooikoorts. Hoe werkt het?

Bij medical taping wordt fysiotape op specifieke plekken op de rug aangebracht. Deze tape beïnvloedt het onderliggende gebied van de huid, waardoor ook de zenuwen van organen zoals de longen en bronchiën worden bereikt. De kalmerende werking van de tape op het zenuwstelsel kan voor een vermindering van symptomen zorgen. Dit verklaart waarom het tapen van de rug effectief kan zijn bij het verminderen van hooikoortsklachten.

Hooikoortsklachten variëren van persoon tot persoon en kunnen al in februari en maart beginnen, met meestal een piek in mei en juni. We raden aan om je aan te melden voor een behandeling zodra je de eerste symptomen opmerkt. De medical tape wordt, afhankelijk van het effect, twee tot vier keer de tape aangebracht en blijft doorgaans ongeveer een week zitten. Veel patiënten ervaren al na een week een merkbare afname van hun klachten. 

Wij van FYXD Fysio Utrecht willen eerlijk zijn, niet voor iedereen helpt fysiotape tegen hooikoorts.

In de praktijk zien we veelbelovende resultaten, waarbij mensen duidelijk verlichting ervaren van de symptomen die bij hooikoorts spelen. Ondanks de vele positieve ervaringen en veelbelovende claims die online te vinden zijn over medical taping bij hooikoorts, ontbreekt het aan doorslaggevend wetenschappelijk bewijs. Onderzoeken kunnen niet aantonen dat deze behandelmethode daadwerkelijk effectief is voor iedereen. Ons advies aan mensen die last hebben van hooikoorts is om altijd eerst naar de huisarts te gaan voor advies. Hoewel we in de praktijk wel positieve effecten zien van tapen bij het verminderen van hooikoortsklachten, erkennen we dat er twijfels kunnen zijn vanwege het gebrek aan wetenschappelijke ondersteuning.

Bij FYXD bieden we toch medical taping voor hooikoorts aan, om degenen die er wel baat bij hebben te ondersteunen. Als na twee of drie sessies geen verbetering wordt waargenomen, zullen we de behandeling stoppen. Ons doel is om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden, gebaseerd op zowel praktijkervaring als wetenschappelijke inzichten.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden