FYXD Orthomoleculaire therapie in Leidsche Rijn

Orthomoleculaire therapie

FYXD Orthomoleculaire therapie, wat is het?

Vanaf mei 2024 wordt bij FYXD Orthomoleculaire therapie aangeboden door Rick van den Tempel. Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het behouden of optimaliseren van je gezondheid door de inzet van optimale doseringen van vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Er worden  diverse onderzoeken ingezet zoals uitgebreid bloed- en/of darmonderzoek om te achterhalen op welke manier je geholpen kan worden.

Voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het goed functioneren van de stofwisseling in jouw lichaam. Deze stofwisseling is weer een belangrijke schakel in het goed functioneren van allerlei processen in het lijf. Als deze niet goed functioneren dan kan een disbalans ontstaan die voor klachten zorgen.  Maak nu een afspraak met Rick en ontdek wat Orthomoleculaire therapie voor jouw gezondheid kan doen. 

Orthomoleculaire therapie

FYXD Orthomoleculaire geneeskunde in Utrecht Leidsche Rijn, Rijnvliet.

Voor velen is orthomoleculaire therapie nog een onbekend terrein, maar de essentie ervan is eenvoudig: het doelgericht gebruik van vitamines, mineralen en vetzuren om de gezondheid te verbeteren. Bij orthomoleculaire therapie draait het om het optimaliseren van de voedingsstoffen in het lichaam, zodat het zijn natuurlijke balans kan behouden of herstellen.

In mijn praktijk maak ik regelmatig gebruik van laboratoriumonderzoeken, zoals darm- en bloedonderzoek, om inzicht te krijgen in de specifieke behoeften van mijn cliënten. Deze onderzoeken helpen bij het identificeren van eventuele verstoringen in lichaamsprocessen, zoals voedingsstoffentekorten of disfunctie van organen. Met deze waardevolle informatie kan ik vervolgens een op maat gemaakt behandelplan ontwikkelen, dat gericht is op het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van de algehele gezondheid.

Bloedonderzoek

Bij een bloedonderzoek wordt de aanwezigheid of afwezigheid van specifieke stoffen in het lichaam geanalyseerd. Heb je last van vermoeidheid, darmproblemen, of ervaar je al geruime tijd vage klachten zonder duidelijke oorzaak? In deze gevallen kan een bloedtest helpen om de onderliggende oorzaak van de klachten te achterhalen. Maar ook als je simpelweg nieuwsgierig bent naar de status van de vitamines en mineralen in je lichaam, kan een bloedonderzoek verhelderend zijn.

Indien uit de test blijkt dat er tekorten aanwezig zijn, kunnen deze worden aangepakt door je eetpatroon aan te passen en eventueel tijdelijk extra supplementen in te nemen.

Darmonderzoek

Darmonderzoek kan een heel goed inzicht geven, aangezien je darmen een cruciale rol spelen in vrijwel elk aspect van je gezondheid. Als je streeft naar een beter gevoel, meer energie en een verbeterd algeheel welzijn, dan is het van belang om aandacht te besteden aan de miljarden microben die in en op je leven. De grootste concentratie van deze microben bevindt zich in je darmen.

Een darmonderzoek kan van grote waarde zijn wanneer je specifieke klachten ervaart, zoals een prikkelbare darm (PDS), een opgeblazen gevoel of maagzuur. Het is als het ware een grondige inspectie, vergelijkbaar met een uitgebreide APK voor je lichaam. Het verrast vaak mensen welke voedingsmiddelen of gewoonten kunnen bijdragen aan een verstoord darmgezondheid. Daarom is onderzoek vaak onmisbaar en noodzakelijk.

v

FYXD Fysio X Rick van den Tempel: Een samenwerking met een orthomoleculair KPNI therapeut om jou verder te helpen.

Rick is opgeleid en gespecialiseerd als leefstijlgeneeskunde coach, ook wel orthomoleculaire therapeut. Hierbij richt hij zich op de toegepaste en functionele wetenschap van een gezond, vitaal en gelukkig leven. Zijn aanpak is gericht op het verlengen van de levensduur – het uitstellen en voorkomen van het begin van chronische ziekten – waarbij tegelijkertijd ook de kwaliteit van het leven wordt gewaarborgd.  

Door het positief beïnvloeden van ‘epigenetische’ leefstijl factoren als voeding, slaap, beweging, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling worden de belangrijkste en meest basale herstel- en prestatiefactoren effectief en efficiënt behandeld. Dit alles met als doel om zo te inspireren en te motiveren tot persoonlijke verantwoordelijkheid en de dagelijkse leefstijl preventief te bevorderen. 

Wil je meer lezen over orthomoleculaire therapie of over Rick zelf? Neem eens een kijkje op de website van Rick van den Tempel zelf.

 

v

Ontdek wat mensen te zeggen hebben over Rick van den Tempel! Bij FYXD Orthomoleculaire therapie streven we ernaar om iedereen te begeleiden naar zijn of haar gezondheidsdoelen.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden