FYXD Fysiotherapie na een botbreuk

FYXD Fysiotherapie na een botbreuk

Wat is de behandeling van een breuk?

Botbreuken ook wel fracturen genoemd, kunnen op twee manieren behandeld worden: conservatief of operatief. Bij een conservatieve aanpak (zonder operatie) wordt vaak gekozen voor gips of een spalk om de fractuur te laten genezen. Voor complexere fracturen is echter vaak een operatie noodzakelijk om een goede genezing te bevorderen. De revalidatie met fysiotherapie begint doorgaans na het verwijderen van het gips of andere fixatiemethoden en zal voornamelijk bestaan uit advies over belasting en ondersteuning bij revalidatie door oefeningen voor omliggende gewrichten.

Wanneer starten met fysiotherapie na een fractuur?

Het ideale moment om met fysiotherapie te beginnen na een botbreuk varieert afhankelijk van de ernst en locatie van de breuk. Over het algemeen wordt fysiotherapie gestart zodra de arts het veilig acht en de breuk voldoende is gestabiliseerd. Dit kan enkele dagen na de breuk zijn (bij sommige operaties) tot enkele weken na de breuk (wanneer het gips er af mag). Het is belangrijk om de instructies van de arts op te volgen en een herstelplan te maken samen met je fysiotherapeut om het herstel te optimaliseren.

rontgen

Hoe herstel je het snelst van een botbreuk?

Hoe herstel je het snelst van een botbreuk?

Fysiotherapie kan het herstel van een botbreuk versnellen door vroege mobilisatie en gerichte oefeningen. Dit kan resulteren in een snellere genezing en het bevorderen van mobiliteit. Deze behandeling omvat het versterken van spieren rondom het gebroken bot en mobilisatie van aangrenzende gewrichten om de functie te behouden. Door een geleidelijke toename van activiteiten en pijnmanagementtechnieken kunnen we bij FYXD patiënten helpen bij het herwinnen van mobiliteit en het verminderen van pijn. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het herstel van een botbreuk een geduldig en consistent proces is dat nauwlettend toezicht en samenwerking met een fysiotherapeut vereist.

Afspraak maken voor het revalideren na een botbreuk bij FYXD Fysio Utrecht?

Maak eenvoudig 24/7 online een afspraak. Als je echter de voorkeur geeft aan persoonlijk contact met een fysiotherapeut voordat je een afspraak maakt, kun je telefonisch of via Whatsapp contact met ons opnemen op 030-2074278 of een e-mail sturen naar info@fyxd.nl.

Kom met ons in contact

Email

info@fyxd.nl

Telefoonnummer

+030 2074278

Adres

Overvliet 96, 3545 NH Utrecht

We tellen af naar de opening op
20 januari 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden